Temat: Problem z połączeniem szyfrowanym na serwerze o2
Witam.
Dzis sciagnalem Bat'a w wersji 4.0.24 profesional i postanowilem utworzyc swoje konto z o2. Wszystko mam ustawione jak na stronie o2.pl czyli pop3-port995 uwierzytelnianie normalne, polaczenie bezpieczne na TLS, serwer:poczta.o2.pl..SMTP serwer poczta.o2.pl, port 25, polaczenie bezpieczne na zwyklym STARTTLS, w uwierzytelnianiu zaptaszone uzyj ustawien jak dla pobierania i ostatnie wymagane bezpieczne MD5.
W opcjach sieci mam polaczenie lan lub specjalne wybrane gdyz jestem w sieci osiedlowej i w przegladarce musze korzystac z proxy aby chodzila taki wymog czy cos...
Uzywam kasperskiego 7.0.1.325 ale wylaczylem funkcje mail protetion bo gdzies czytalem ze to moze powodowac problemy. Firewall systemowy wylaczony a innego nie posiadam. Uzywam takze cfosssped. Polaczenia nic nie zjada gdyz tylko gg smiga.
Problem tkwi w tym ze po nacisnieciu pobierz poczte przez jakies 17 sekund trwa proces po czym sie konczy z komunikatem w LOG'u "nie mozna polaczyc sie z serwerem poczta.o2.pl"
Blagam o pomoc bo nic nie moge ustawic ani thunderbirda ani nietoperka czytalem miliony postow tu na forum i w wielu innych miejsach ehh...
Prosze pomozcie