Temat: Przesiadka z wersji 3.85.02 na 4.0.0.22

Czy robiąc kopię kont i wiadomości na obecnie posiadanej wersji programu, z powodzeniem załaduje mi się wszystko na nowej wersji?

2

Odp: Przesiadka z wersji 3.85.02 na 4.0.0.22

Posiadanie kopii zawsze jest przydatne, w szczególności w takich przypadkach. Skopiuj w bezpieczne miejsce katalog z pocztą (domyślnie ma on nazwę ..\Mail), wykonaj także kopię zapasową i po prostu zainstaluj nową wersję bez usuwania starej. Zapewne nic się nie stanie i wszystkie ustawienia łącznie z wiadomościami we wszystkich folderach będziesz miał od razu dostępne. W przypadku niepowodzenia instalacji (co raczej się nie zdarza), możesz wrócić do starej wersji.

3

Dzięki Zygmunt za pomoc. Tak jak napisałeś"

Zygmunt napisał/a:

Zapewne nic się nie stanie i wszystkie ustawienia łącznie z wiadomościami we wszystkich folderach będziesz miał od razu dostępne.

Czy możesz mi polecić jakąś wtyczkę antyspamową do tej wersji?
Potrzebowałbym też polskiego słownika.
Jeśli możesz polecić jakieś ciekawe dodatki do programu, będę wdzięczny.

4

PS

ze słownikiem już sobie poradziłem smile

5

Jeśli chodzi o wtyczkę antyspamową, polecam AntiSpam Sniper. Nie ma z nią praktycznie żadnych problemów, działa od pierwszego uruchomienia. Ja korzystam z wersji płatnej, ale wersja darmowa różni się od niej nieznacznie. Wtyczka jest dostępna tutaj: http://www.antispamsniper.com/products.html#tb

6

Qubaciq napisał/a:

PS

napisz prosze co tutaj jest niejasne http://thebat.pl/download/index.php?itemid=565 - przeredaguje.

7

mkosinski napisał/a:
Qubaciq napisał/a:

PS

napisz proszę co tutaj jest niejasne http://thebat.pl/download/index.php?itemid=565 - przeredaguje.

Bardzo dobrze napisane!

Wracając do wtyczki antyspamowej. Czy istnieje możliwość przeskanowania ściągniętej kiedyś tam poczty?
Na bieżąco program działa jak należy, ale sporo spamu mam w ściągnietych wiadomościach.

Po kliknięciu klasyfikuj do śmieci wiadomość ląduje w koszu, dlaczego po kliknięciu nie do śmieci nie wraca do odebranych?

8

Qubaciq napisał/a:

Po kliknięciu klasyfikuj do śmieci wiadomość ląduje w koszu, dlaczego po kliknięciu nie do śmieci nie wraca do odebranych?

Wiadomość uznana za spam ląduje albo we wspólnym folderze Śmieci (takie jest chyba domyślne ustawienie wtyczki antyspamowej) albo w folderze o takiej samej nazwie umieszczonym w danym koncie. Znane jest zatem miejsce docelowe, ale informacja o tym na jakie konto przyszła dana wiadomość nie jest zapamiętywana. Podejrzewam, że bardzo skomplikowałoby to kod wtyczki i mocno utrudniło jej działanie.

Pozostaje zatem ręczne wskazywanie już odebranego spamu.

9

Mam jeszcze pytanie apropos  Książki Adresowej. Mój telefon komórkowy potrafi "dogadać" się niestety tylko z książką Outlook'a (sprawdzałem w pracy).  Jak zrobić żeby potrafił dogadać się z nietoperkiem?

10

Qubaciq napisał/a:

Czy istnieje możliwość przeskanowania ściągniętej kiedyś tam poczty?