1

Temat: Zdublowane nagłówki w podglądzie wiadomości.

Witam,

Mam problem z The Batem (v. 4.0.34.1).

Podczas podglądu wiadomości mam zdublowane pola nagłówka (nie chodzi o podgląd przez F9).

W "Opcje -> Konfiguracja -> Podgląd / Edycja -> Nagłówki", nagłówki też są zdublowane i nie można ich pokasować.
Wyłączanie w podglądzie też nic nie daje. Czy orientujecie się co z tym można zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Tapol

2

Odp: Zdublowane nagłówki w podglądzie wiadomości.

Co się dzieje gdy próbujesz usunąć taki duplikat?

3 (edytowany przez Tapol 2008-09-13 20:20:12)

Nie da rady ich usunąć. Guzik kasowania jest nieaktywny.

Zauważyłem też że przy pisaniu nowego maila pole "Do:" też jest zdublowane i The Bat nie wypełnia automatycznie pola "Od:".
Kurcze, tyle lat używam The Bata i nigdy nie miałem z nim problemów, a tu taki klops.

Może ktoś wie w którym pliku siedzą te nagłówki? Być może ręczna edycja załatwi sprawę.

Pozdrawiam,
Tapol

4

Witam serdecznie mam dokładnie ten sam problem sad

nawet gdy pisze wiadomośc nie mogę normalnie wpisać tematu, ponieważ zawsze pole nagłówka temat mi się ukrywa. Widoczne jest drugie, zdublowane pole temat - jeśli do niego coś wpisze to i tak nie ma sensu ponieważ nie jest to w ogóle brane pod uwagę (w wysłanych widnieje wówczas wiadomość wysłana bez tematu, bez wzgledu czy coś się wpisze czy nie [to zdublowane pole oczywiście])

problem mam już od nie pamietam nawet od jak dawna, od zawsze.....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96b … fc704.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf6 … 12132.html

help, please....

5

W rejestrze Windows jest klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\RIT\The Bat!\Headers przechowujący informację o wyświetlanych nagłówkach. Sprawdź czy nie ma tam podwójnych wpisów. To samo sprawdź w kluczu odpowiadającym za edytor HKEY_CURRENT_USER\Software\RIT\The Bat!\Editor pod pozycją Headers. Być może kiedyś przy instalacji coś się nie udało, można więc także wypróbować opcję naprawy z poziomu Pulpitu Sterowania (pamiętaj o kopii zapasowej).