Temat: TheBat! Portable - różne rozdzielczości i problemy
Witam,
Ostatnio walczyłem z zagadnieniem korzystania w domu i w pracy z jednego progmamu pocztowego (w domu thebat, w pracy webmail - sic!)... wszystko niby fajnie, na pendrivie siedzi testowo TheBat portable (bodaj ze strony portableappz), lecz nie mogę "przeskoczyć" dwóch rzeczy:
- laptop ma rozdzielczosc 1280x800, a PC 1024x768 - w momencie kiedy na lapciaku ustawie wszystko, to na PC wyglada to strasznie (niektore kolumny niewidoczne z racji braku miejsca), natomiast jak próbowałem ustawić już tą nominalną rozdzielczość 1024 jako widok domyślny, to znowu na laptopie kolumny są rozjechane... I tu pytanie: czy jest na to jakies lekarstwo? Mozna się ustrzec, wertowałem różne opcje ale nie moge się doszukac żadnych rozwiązań.
- druga rzecz, którą chciałbym zmienić to prezentowanie rozmiaru wiadomości - domyślnie jest w bajtach, nie mogę znaleźć opcji gdzie było by to w KB.
Może ktoś walczył z zagadnieniem korzystania z poczty w wielu miejscach i ma jakies szczególne rozwiązanie. A może wersja Thebat Voyager jest inna i wystrzega się takich "błędów". A może w ogóle trzeba to zrobić inaczej - czytałem o synchronizacji, ale był to raczej długi proces, przydałby się automat do tego.. może udało by się synchronizować pocztę z tym co mam na pendrive i na odwrót (pendrive z tym co jest na PC - takie kopie roznicowe tylko z automatu)?
Proszę o wszelką pomoc i z góry dziękuję.