Bardzo dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. Co do forum to śledzę je od dawna i uważam, że można tu wyszukać wiele ciekawych informacji.
Zgodzę się jednak, że ostatnio nie wiele się tu dzieje, ale to pewnie kwestia niedużej popularności The BATa w Polsce, a szkoda bo program jest
naprawdę świetny (pomimo niektórych błędów, które od długiego czasu nie są poprawiane). Wydaje mi się, że dobrze programowi zrobiłyby
kolejne wydania wraz z gazetami i to nie tylko w KS Ekspercie, ale w innych bardziej popularnych gazetach (by dotrzeć do jak najszerszego grona odbiorców). Ja znałem BATa wcześniej, ale jak pierwszy raz został dodany do eksperta to
namówiłem dwie firmy i paru znajomych do przesiadki na ten program. I wiem, że jedna firma co najmniej raz kupiła kilka nowszych licencji BATa,
co do pozostałych osób to nie wiem, bo mam mało kontaktu z nimi, ale wydaje mi się, że najpierw warto spopularyzować używanie programu,
a następnie jakiś % osób będzie już BATowi wierna i stanowić będą wierne grono klientów. Tylko dobrze byłoby naprawić te najbardziej denerwujące BUGi,
typu (nie wiem, może w najnowszej wersji już to działa, ale na forum często widziałem osoby mające z nimi problem):
-znikające foldery i wiadomości
-znikające wiadomości z folderu INBOX
-problemy z kopią zapasową robioną z poziomu programu (taki numer potrafi naprawdę spowodować wstręt do programu na całe życie)
Fajną sprawą byłoby też obniżenie cen uaktualnień i wprowadzenie abonamentów, np 1, 2 i 5 letnich, czyli płacę np 200 złotych i przez 5 lat mam dostęp
do najnowszych wersji.
Do jacek_kal:
Bardzo dziękuję za odpowiedź, co do gałęzi HKCU\Software\RIT to już wcześniej wiedziałem (mój błąd mogłem o tym wspomnieć), ale chodziło mi o jakiś opis co jest tam za co odpowiedzialne
i myślałem, że może są opisane inne miejsca w rejestrze, bo przeszukując ręcznie rejestr natrafiłem na wpisy BATa w wielu różnych miejscach.
Od siebie mogę podać jeszcze fajną stronkę (może komuś się przyda), gdzie są opisane pliki programu:
http://www.pcwize.com/thebat/tbudp/tiki … +and+Files
DO mkosinski:
Bardzo dziękuję za opisaną metodę jak tylko ją wypróbuję to dam znać czy pomogło.
Może znacie jakiś dobry sposób na przesiadkę na nowszego BATa, tak by zachować jedynie układ folderów, wiadomości i reguły (wszystko tylko dla jednego konta),
pozbywając się pozostałych ustawień i śmieci. Chodzi o to, że wielokrotnie przenosiłem i przeinstalowywałem BATa, od wersji 1.x miałem już chyba 4 wersje.
I jest kilka problemów, których nie jestem w stanie się pozbyć (zwisy połączenia z serwerem na różnych kontach, brak możliwości zastosowania osobnego układu
kolumn dla folderu wirtualnego, itd) i uważam, że taka świeżutka instalacja na świeżym systemie (po formacie) jest jedynym rozwiązaniem tych problemów.
Boję się, że BatConsave przywróci mi jakieś zbędne rzeczy. Dodatkowo przenoszę się z Visty na XP'ka, a nie mam pewności w rejestrze jest wszystko tak samo, niby
nie powinno być różnicy, ale chciałbym by BATcik śmigał tak jak na początku:)
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Paweł Siedlecki