1 (edytowany przez Rozpalacz 2009-09-01 07:36:30)

Temat: usunięte wiadomości po instalacji wersji 4.2 na 4.0T

Witam.

Zainstalowałem wersje 4.2 i pojawił się komunikat ze mam wersje plików w katalogu na dysku z poczta ze starej wersji. Zaczęło coś konwertować. W The bat mam pocztę również podzieloną w katalogach w programie. Została usunięta tylko poczta z katalogu głównego INBOX. W pozostałych katalogach dalej jest.
W katalogu na dysku pliki od poczty katalogu głównego INBOX zajmują tylko kilka kb. Natomiast są tam jeszcze 4 inne pliki o rozszerzeniu TMP. One zajmują po 200 mb, co by w sumie dawało brakującą pocztę smile Na podglądzie tych plików w Total Commanderze widać również że zawierają one korespondencje, są tam nagłówki, treści etc.
Mam włączona kompresje folderów przy zamykaniu programu.
Jak przywrócić pocztę z tych plików? Da się coś zrobić jeszcze?

2

Odp: usunięte wiadomości po instalacji wersji 4.2 na 4.0T

Czy przypadkiem nie zabrakło miejsca na dysku? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale potrzebne jest na to 2 albo 1.5 razy tyle, ile zajmuje baza wiadomości. Jak dokładnie nazywają się te 4 pliki?

3

Miejsca nie brakuje, jest ponad 2,5 GB. Pliki to:
bat33.tmp
batA.tmp
batB.tmp
batD.tmp
ale widze ze i tak d***, bo data uch modyfikacji to marzec i styczen, chyba poczta przepadła sad

4

Rozpalacz napisał/a:

Na podglądzie tych plików w Total Commanderze widać również że zawierają one korespondencje, są tam nagłówki, treści etc.

Spróbuj porzenieść te pliki w bezpieczne miejsce i zmień ich rozszerzenia na .tbb. Potem zaimportuj wiadomości z tych plików do któregoś folderu w The Bat! (z menu Narzędzia > Import wiadomości). Może uda się odzyskać chociaż część poczty.