1

Temat: Problem z nagłówkami

Witam wszystkich!

Problem ten próbuję rozwiązać, od dłuższego czasu, niestety nie mam już sił. Proszę o pomoc.

Mianowicie przy włączonym edytorze wiadomości (nowa wiadomość, odpowiedz, itd) pojawiają mi się zdublowane pozycje z nagłówka.

Np mam 2x pole odbiorca. Co ciekawe podwójne zdublowane nagłówki są tak naprawdę niefunkcjonalne i nieaktywne, pod tym względem, iż uzupełniając tam - kopia ukryta, czy adres odbiorcy program informuję że należy podać odbiorcę wiadomości, ponieważ go nie podałem.

Z tematem wiadomości wygląda podobnie, uzupełniając temat wiadomości ten widniejący w edytorze - wówczas wiadomość wychodzi bez tematu, dopiero jak wybiorę sobie dodatkowe pole "temat" i go uzupełnię wyślę wiadomości z tematem wiadomości.

Wydaje mi się, że pola nagłówka normalnie mógłbym edytować w ustawieniach programu:
The bat konfiguracja > Podgląd/Edycja > nagłówki

Jest tam opcja USUŃ, ale ona jest w ogóle nieaktywna.

Problem musi gdzieś tkwić w plikach konfiguracyjnych (katalogu poczty the bat).
Po reinstalacji systemu, problem nadal jest.

The Bat! W wersji Prof, 4.2

http://www.fotka.pl/albumy/moofy/401,Fo … 2/44360772

2

Odp: Problem z nagłówkami

Jeśli się nie mylę, w którejś wersji The Bat! pojawiał się sporadycznie taki błąd, ale ja osobiście nigdy z czymś podobnym się nie spotkałem. Podałeś, że używasz wersji 4.2 - ale to nie wszystko, bowiem numer wersji ma więcej cyfr. Obecnie najnowsza "pełna" wersja  to 4.2.23. Może jej instalacja rozwiąże problem?

3

Sprawdziłem, dokładnie mam najaktualniejszą wersję  4.2.23.

sad

4

Być może winien jest uszkodzony plik TBUSER.DEF (lub TBUSER.EEF w trybie z szyfrowaniem), opisujący zmiany w definicjach interfejsu użytkownika. Nie jestem jednak tego pewien. Na wszelki wypadek spróbuj przy wyłączonym programie skopiować go w bezpieczne miejsce (znajdziesz go w głównym katalogu z pocztą) i usunąć z tego katalogu. The Bat! po uruchomieniu powinien przywrócić standardowe ustawienia elementów interfejsu, ale czy dotyczy to pól nagłówka wyświetlanych w edytorze - tego nie wiem.

5

sad Niestety usunięcie TBUSER.DEF nie pomogło.