Temat: alfabet hebrajski jak go dodać do BAT

witam,

używam BATa  również do pracy zawodowej, ze względu na klientów z Izraela, chciałbym dodać do stopki
Pozdrowienia w alfabecie hebrajskim, które wygląda w ten sposób בברכה wklejam je we właściwościach konta: Folder / Właściwości / Szablony /  Nowe Wiadomości, etc.

W stopce w nowych mailach jest to zapisane, natoiast jak wiadomość wyślę w stopce w miejscu alfabetu hebrajskiego pojawiają się znaki zapytania ????

Od czego jest to zależne i czy mogę to jakoś zmienić

Dodam, że w skrzynce Gmail po dodaniu alfabetu hebr., wszystko się dobrze wysyła a gdy wysyłam z adresu na Gmailu przez BATa pojawiają sie znaki ???????

2

Odp: alfabet hebrajski jak go dodać do BAT

Nie wiem jak jest w Twojej wersji The Bat! i nie mogę tego sprawdzić w ostatniej stabilnej wersji 4.2.36 bo pracuję w wersji testowej. W tej testowej działa: po wklejeniu hebrajskiego słowa do szablonu zachowuje się ono poprawnie, jest widoczne zarówno na podglądzie wiadomości, jak i po odbiorze na innym koncie. Dla pewności warto ustawić kodowanie UTF-8. Wysyłam do Ciebie prywatną wiadomość - sprawdź czy jest poprawna. Aha, pracuję w Windows Vista.

P.S. Udało mi się sprawdzić wpisywanie alfabetu hebrajskiego w The Bat! Voyager 4.2.36.4 w systemie Windows XP PL - niestety, tu nie działa. Sądzę, że raczej wina leży po stronie Windows niż The Bat! - w Vista i Windows 7 problem nie istnieje.