Temat: Oznaczenie wiadomości jako przeczytanej

Witam,

mam mały problem. Czy da się w TB! ustawić, aby oznaczał na serwerze wiadomości jako przeczytane? Np. odbieram e-maila  przez Nietoperza a na serwerze dany mail jest oznaczony jako nieprzeczytany co może być uciążliwe przy dużej ilości poczty lub przez dłuższy okres czasu.

Pozdrawiam!

2

Odp: Oznaczenie wiadomości jako przeczytanej

Zdalne oznaczanie wiadomości na serwerze jest możliwe tylko wtedy gdy wykorzystuje się protokół IMAP. W przypadku protokołu POP3 nie ma takiej możliwości. Serwery "webmail" to całkiem inna historia i nie są obsługiwane przez klasyczne programy pocztowe takie jak The Bat!, a przez przeglądarkę WWW.

Jeśli Twój serwer obsługuje protokół IMAP, możesz spróbować użyć The Bat! do obsługi poczty, ale tego nie polecam ze względu na fakt, że w tej roli The Bat! sprawia wiele kłopotów.

3

Odp: Oznaczenie wiadomości jako przeczytanej

Mam pocztę na GMail'u. Włączyłem w ustawieniach IMAP i zabrałem się za konfiguracje w TB!, ale niestety ciągle były problemy z połączeniem. Wróciłem do POP, ale The Bat! nadal się nie chce podłączyć do serwera... Zobaczymy później.

A co do mojego problemu to znalazłem w ustawieniach GMaila taką opcję:

2. Gdy wiadomości są pobierane przez POP i tutaj możemy wybrać: oznacz kopię z usługi Gmail jako przeczytaną

Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś się przyda!