1

Temat: sortowanie wiadomosci - problem z oflagowanymi

witam

mam problem po aktualizacji programu do najnowszej wersji (poprzednia to 4.0)

wczesniej thebat wyswietlał maile w kolejnosci (domyslnie, tak tez maja inne programy pocztowe, np thunderbird):

1. oflagowane
2. kolejne wg daty, najnowsze na gorze

i wszystko bylo ok

teraz po aktualizacji programu nie moge miec takiej kolejnosci: albo mam oflagowane na gorze a potem koleje od najstarszych, albo najnowsze na gorze a oflagowane na samym dole...

jedyne co udalo mi sie zrobic po zabawa z widokiem to wyswietalnie:
1. nieprzeczytane
2. oflagowane
3. kolejne wg daty, najnowsze na gorze

pomozcie prosze co trzeba zaznaczyc zeby bylo przed aktualizacja, tzn zeby oflagowane byly na gorze, a potem reszta od najnowszych (a nie od najstarszych, jak bat uparcie pokazuje)

szukalem w historii forum, bylo cos podobnego, ale nie ma podanego rozwiazania

2

Odp: sortowanie wiadomosci - problem z oflagowanymi

The Bat! ma bardzo wiele możliwości wyświetlania listy wiadomości, ale wszystko daje się w zasadzie sprowadzić do definicji tzw. widoku. Możesz zdefiniować widoki na panelu konfiguracji programu w sekcji "Wyświetlanie wiadomości" i używać ich selektywnie do różnych folderów. Jest jeden widok o nazwie "Podstawowy", który włącza się domyślnie dla danego folderu jeśli nie określono innego widoku. Możesz go zmodyfikować w taki sposób, aby odpowiadał Twoim wymaganiom.

W Twoim przypadku kliknij najpierw na ikonę flagi w polu nagłówka listy i sprawdź czy oflagowane wiadomości znalazły się na górze listy. Jeśli nie, kliknij jeszcze raz w to pole, zmieniając kierunek sortowania. Następnie, przytrzymując klawisz Ctrl, kliknij pole "Utworzono". Jeśli kolejność będzie odwrotna, kliknij je jeszcze raz (z wciśnietym klawiszem Ctrl).

Szerszy opis działania widoków listy wiadomości możesz znaleźć w podręczniku. Niektóre wersje The Bat! miały błędy w działaniu widoków, ale najnowsza stabilna 4.2.36.4 raczej działa dobrze.

3 (edytowany przez toskow 2010-11-02 11:43:46)

Odp: sortowanie wiadomosci - problem z oflagowanymi

jeeeeeeeeeee!!!!

dzieki wielkie

nie wpadłem ze klawisz CTRL + myszka rozwiąże sprawę... wink tylko szukalem tego w opcjach menu

juz wszystko dziala