1

Temat: The Bat 4.2.42 jako serwer dostępowy

Witam

Mam ogromny problem. Zaktualizowałem program the bat z wersji 3 xxx prof. do wersji 4.2.42. prof.
W poprzedniej wersji w menu opcje - sieć i administracja miałem możliwość ustawienia programu do pracy
jako serwer dostępowy. Na tą chwilę nie mogę tej opcji znaleźć.
Co mam zrobić, aby jeden komputer w sieci lokalnej był serwerem dostępowym przechowującym pocztę
dla wszystkich innych użytkowników tej sieci ???
A może jest gdzieś w programie taka opcja ???

Proszę o pilną pomoc, gdyż sparaliżowało to pracę mojej firmy.

maxior

2

Odp: The Bat 4.2.42 jako serwer dostępowy

Niestety, muszę Cię zmartwić. Ta opcja zostałą przez autorów definitywnie usunięta, ponieważ uznali że serwer w programie klienckim to trochę za dużo. W zamian oferują płatny serwer BatPost!, ale na jego temat niewiele wiem. Może dla niewielkiej firmy byłoby to optymalne rozwiązanie?

3

To może wiesz, która wersja jako ostatnia ma opcję pracy w trybie serwera dostępowego ???

4

Nie, tego nie pamiętam, ale spróbuj może wrócić do tej, której używałeś poprzednio.

5

Witam, czy może mi ktoś podpowiedzieć jak skonfigurować BatPost-a, żeby służył jako serwer dostępowy, a potem jak skonfigurować TheBat Prof żeby korzystały z BatPost-a?
Pozdrowienia

6

Z tego co mi wiadomo, pełny opis konfiguracji znajduje się w podręcznikach na stronie producenta http://www.ritlabs.com/en/products/batpost/download.php - jest tam między innymi podręcznik administratora (w języku angielskim, tłumaczenia na polski nie było). Tutaj nie da się opisać konfiguracji serwera pocztowego w kilku zdaniach.