Odp: szablon html
Witam,
Jestem dosc nowym uzytkownikiem The Bat - przenioslem sie na niego z Thunderbirda z ktorego funkcjonalnie i wygladowo bylem bardzo zadowolony jednak przy ilosci maili jaka mialem na dysku Thunderbird sie zbuntowal i je zaczal gubic - The Bat ogarnal.. ale..
Chce stworzyc szablony wiadomosci - teoretycznie wszystko jest dla mnie jasne i prostsze rzeczy bez problemu robie, ale gdy dochodze do wrzucania do wiadomosci informacji html - The Bat nie wspolpracuje.
Chce zrobic nastepujace rzeczy:
1. Oprzec wiadomosc na tabeli lub na divach, w ktorych beda znajdowac sie rozne elementy. Nigdzie nie znalazlem jak zrobic szablonowa tabele w html i jak umieszczac w niej poszczegolne elementy (obrazki, tekst itp). De facto nigdzie nie znalazlem jak wrzucic w wiadomosc (czy w template) jakiekolwiek znaczniki - <b>, <i>, <table>, <image> lub wsparcia css
2. Jak zrobic w tresci linka obrazek (to proste), ktory jest linkiem i po jego kliknieciu przenosi mnie na adres do ktorego prowadzi link? Np chce zrobic w tresci maila 'kliknij lubie to aby dolaczyc na FB'
3. Jak zrobic obrazkowe tlo w tresci maila? Cos jak htmlowe body background, na tle ktorego mozna pisac, a nie obrazek, ktory jest na "wierzchu" tekstu.
W ustawieniach programu jest wlaczone wyswietlanie jako html, wszystkie ustawienia templatow tez maja wlaczona opcje html. Pisanie w nich jednak <b> tekst </b> powoduje wyswietlanie znacznikow tekstu. The Bat w wersji 4.2.40
Prosze o pomoc bo powoli dochodze do wniosku ze wypasiony The Bat w ogole nie ma opcji pozwalajacych na przesylanie "ladnych" wiadomosci html.
Kalreg.