Temat: The Bat! 4.2.42 - pytanie od laika

Dzień Dobry,

Ostatnio zainstalowałem sobie ten program do obsługi mojej skrzynki pocztowej i mam pytanie, nieco banalne, jednak potrzebuje pilnej odpowiedzi.

Mianowcie, odbywałem praktykę w jednej z firm i skrzynka pocztowa była dla mnie swego rodzaju dokumentacja tego co robiłem. Dziś usłyszałem, że w raz z końcem praktyk moje konto zostanie usunięte z serwera. I tutaj powstaje moje pytanie: Czy po usunięciu konta z serwera, nadal będę mieć dostęp do poczty i wszystkich otrzymanych dotychczas wiadomości poprzez program BAT!? Domyślam się, że wysyłanie e-maili nie będzie możliwe, chodzi mi o to czy będę miał dostęp do wiadomości które już otrzymałem, czy konto  w BAT-cie też zostanie automatycznie usunięte/nie będę mógł się zalogowac?

Pozdrawiam serdecznie

2

Odp: The Bat! 4.2.42 - pytanie od laika

To zależy, ale najbezpieczniej będzie jak sobie utworzysz w programie osobny folder lokalny gdzie przekopiujesz lub przeniesiesz wszystkie wiadomości na których ci zależy.

Dziękuję za szybką odpowiedź G_K
I tu wyłania się kolejne pytanie. Mianowicie, jak zapisać wszystkie wiadomości na dysku? Widzę, że jest taka opcja, ale potrafię jej użyć tylko z jedna wiadomością, zaznaczam wszystkie wiadomości ctr plus shift i nadal zapisuje mi jedną. Czy może wybrać opcję backup która też mi się w między czasie rzuciła w oczy?

Tak więc, jak zapisać wszystkie wiadomości na raz? gdzie konkretnie utworzyć folder lokalny?

Znalazłem rozwiązanie, wyeskportowałem wszytsko do jednego folderu, nie wiem dlaczego jak wczesniej probowalem to nie działało. W każdym razie wielkie podziękowania za pomoc. Pozdrawiam.

5

Chodziło mi o Folder¦Nowy¦Nowy folder wspólny. Taki folder zostanie założony poza hierarchią kont i nawet jak usuniesz konto to pozostanie w programie. I do takiego folderu możesz przekopiować wybrane wiadomości. Zupełnie inną rzeczą jest eksport wiadomości z programu na dysk (co prawdopodobnie zrobiłeś).
Opis folderów jak i wiele innych użytecznych informacji masz w podręczniku dostępnym na tej stronie.