1

Temat: Różnica w programach.

Witam serdecznie. Mam takie pytanie jaka jest różnica pomiędzy najnowszym programem The Bat a pozostałymi wersjami które wyszły wcześnie. Za wszelkie informacje w różnicach programu Dziękuję z góry.

2

Odp: Różnica w programach.

Różnica podstawowa i decydująca o wszystkim: liczba denerwujących błędów, na poprawę których trzeba będzie jeszcze poczekać. O części z nich możesz poczytać w sąsiednim wątku na forum. Nie wszystkie funkcje programu działają stabilnie, u mnie np. od czasu do czasu w przypadkowy sposób program przełącza się przy uruchamianiu na angielską wersję językową, występują też problemy z usuwaniem duplikatów wiadomości.

Skrócony opis (po angielsku) możesz znaleźć pod adresem http://www.ritlabs.com/en/products/theb … p?ID=3370, ale według mnie jest to w tej chwili w znacznej części lista życzeń okraszona marketingową "nowomową". Większość zmian polegała na całkowitej przebudowie kodu programu, czego w oczywisty sposób nie widać. Obsługa IMAP działa u niektórych użytkowników lepiej, a niektórzy nie mogą w nowej wersji pracować.

Zmienił się troszkę interfejs użytkownika, ponieważ doszły nowe funkcje (np. generacja fotokodów czy wyświetlanie podpowiedzi po najechaniu myszą, które na szczęście można wyłączyć). Zmieniono całkowicie obsługę pobierania z sieci obrazków nie załączonych do wiadomości (Menedżer URL), poprawiono obsługę szablonów i edytor HTML. Zmodyfikowano obsługę zakładek listy wiadomości, ale jednocześnie widoki listy wiadomości jeszcze nie działają stabilnie (przynajmniej u mnie podczas pracy w trybie z szyfrowaniem).

Trudno tutaj w kilku zdaniach opisać wszystkie zmiany, które były wprowadzane stopniowo przez prawie rok. Jedno jest pewne: chcąc przejść na nową wersję należy sporządzić pełną kopię zapasową poczty i wpisu w rejestrze dla wersji starszej, ponieważ może być przydatna (tak czy inaczej kopia zapasowa powinna być systematycznie robiona).

3

Odp: Różnica w programach.

Dziękuję za odpowiedź Zygmunt.