1 (edytowany przez meteorite 2011-12-08 12:35:21)

Temat: Dodanie kolejnego konta +import emaili

Używam Bat 4.1.11, chcę dodać kolejne konto i zaimportować maile do niego (zmiana komputera i potrzeba przeniesienia"starego" konta z zawartością na nowy komputer na którym juz jest Bat z kilkoma kontami). Pytanie - czy jeśli użyję opcji "Odtwarzanie" i wskażę bazę ze "starym" kontem do dodania to doda mi to konto i zawartość - nie ruszając istniejących? Czy nie daj boże nadpisze całość i istniejące konta mi skasuje?

Edit:
A może wystarczy jak przegram katalog odpowiadający za "stare" konto do katalogu z kontami na nowym kompie?
Czy taka prosta operacja wystarczy czy to by było za łatwo? wink

2

Odp: Dodanie kolejnego konta +import emaili

Obydwie metody powinny być skuteczne. Odtwarzanie starego konta z kopii zapasowej nie narusza pozostałych kont (konto odtworzy się automatycznie), podobnie jak skopiowanie katalogu ze starym kontem do nowego katalogu głównego poczty. To drugie rozwiązanie będzie chyba prostsze, musisz tylko pamiętać, aby najpierw skopiować stary katalog z zawartością w nowe miejsce i dopiero wtedy wywołać operację tworzenia nowego konta. W pierwszym kroku powinieneś wskazać nowo skopiowany katalog i dalej wszystko powinno dziać się automatycznie.