Odp: Obsługa domen IDN
Tak, ale musisz dokładnie skopiować te makra (znaki "%-" na końcu wierszy mają także znaczenie, inaczej pozostaną Ci puste wiersze w treści wiadomości).
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Obsługa domen IDN
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak, ale musisz dokładnie skopiować te makra (znaki "%-" na końcu wierszy mają także znaczenie, inaczej pozostaną Ci puste wiersze w treści wiadomości).
Rzeczywiście działa, czyli wysyła wiadomości, w których mam skonfigurowane konto z polskimi znakami, ale mam najpierw 4 puste wiersze (rozumiem, że po jednym dla każdego makra?...), więc coś jednak jest nie tak. Mój szablon wygląda następująco (wklejam):
%_TMP="%XMP_IDNList('%TO')"%-
%TO=""%-%TO="%_TMP"
%_TMP="%XMP_IDNList('%CC')"%-
%CC=""%-%CC="%_TMP"
%_TMP="%XMP_IDNList('%BCC')"%-
%BCC=""%-%BCC="%_TMP"
%_TMP="%XMP_IDNList('%FROM')"%-
%FROM=""%-%FROM="%_TMP"
Witam!%Cursor
Pozdrawiam,
Gdzie robię błąd?...
No i przy okazji - czy mogę odbierać e-maile tak, żebym widział w adresach nadawcy i odbiorcy polskie znaki?
Nie skopiowałeś dokładnie makr. Brakuje %- na końcu drugiego, czwartego, szóstego i ósmego wiersza!
Co do odbioru wiadomości, nie mogę się wypowiadać. Będą one wyglądały tak, jak zapisał nadawca i na to nie masz wielkiego wpływu.
:-) no tak, każda linia powinna mieć taki znacznik... Teraz jest ok! :-)
Wracając do tematu odebranych wiadomości - chciałbym uzyskać taki efekt, że po wysłaniu wiadomości do siebie (z jednej skrzynki z adresem IDN na inną skrzynkę, z "tradycyjnym" adresem), po odebraniu w polu Od: chciałbym widzieć adres z polskimi znakami, zamiast "xn--......" - czy da się tak zrobić?
Rozumiem o co Ci chodzi, ale takiego wyświetlania wiadomości odebranych nie da się prosto zrealizować. Nie chcę się wdawać w szczegóły, a w skrócie: wymaga to eksportu wiadomości do pliku, przetworzenia tego pliku i następnie importu zmodyfikowanej wiadomości.
Jeśli się nie mylę, najnowsze wersje programu powinny chyba obsługiwać narodowe znaki w nazwach domen. Nie mogę tego sprawdzić, bo po prostu z takich nazw nie korzystam.
Dzięki za pomoc - mam juz pierwsze doświadczenia z adresami IDN - jeżeli chcesz - mogę wysłać na Twój adres testową wiadomość z mojej skrzynki.
OK, wysyłaj.
Po odbiorze Twojej wiadomości i próbie wysłania odpowiedzi początkowo sądziłem, że The Bat! coś psuje przy odpowiedzi. Okazuje się, że winne jest niezakodowane zgodnie z zasadami IDN pole "Reply-To". Musisz zatem dodać do wcześniejszego kompletu jeszcze dwa makra i to zapewne pomoże:
%_TMP="%XMP_IDNList('%ReplyTo')"%-
%ReplyTo=""%-%ReplyTo="%_TMP"%-
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Obsługa domen IDN
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc