Temat: Problem z wyborem konta do wysyłki oraz długością wiersza

Witam

Piszę z kilku kont i zawsze chętnie korzystałem z możliwości wysyłania załącznika bezpośrednio z folderu lub pulpitu. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy wybierałem wyślij przez The Bat a potem program pytał się, której skrzynki użyć. I ta funkcja znikła. Teraz program wybiera pierwsze konto z brzegu i nie mam na to wpływu. Przeszukiwałem opcje, ale bezskutecznie. Proszę o pomoc smile

Przy okazji mam jeszcze drugie pytanie. Czy w The Bat można zmienić długość wiersza przy pisaniu nowej wiadomości? U mnie wiersz ciągnie się przez cały ekran i muszę stosować enter do przełamania wiersza. Może zna ktoś zna jakiś sposób?

serdeczności

Daniel

2

Odp: Problem z wyborem konta do wysyłki oraz długością wiersza

Nie podałeś wersji swojego programu, być może aktualizowałeś go i masz błąd. U mnie w najnowszej opcja wysyłania załącznika z menu kontekstowego działa poprawnie. Ty prawdopodobnie zaznaczyłeś we właściwościach ogólnych konta, z którego następuje wysyłka, opcję Konto domyślne dla wywołań 'mailto:'. Wyłącz ją i wszystko powinno działać tak jak poprzednio.

Jeśli chodzi o edycję wiadomości, wszystkie ustawienia masz dostępne w konfiguracji programu w sekcji Opcje edytora. Nie podałeś jakiego rodzaju edytora używasz (MicroEd, Windows, HTML), ale być może powinieneś włączyć opcję Zawijaj tekst w edytorze Windows.

3

Odp: Problem z wyborem konta do wysyłki oraz długością wiersza

Pięknie dziękuję za odpowiedź. Na pierwszy ból pomogło. Mój Nietoperz śmiga w wersji 5.2 PRO. Jako edytora używam opcji :Tylko HTML. Problem polega na tym, że długość wiersza jest uzależniona od wielkości okna. a ja lubię pisać w dużym oknie. Tylko wtedy wiersz jest niemiłosiernie długi. Oczywiście mogę używać Enter do przejścia do następnego wiersza, ale mi chodzi o to, czy można długość takiego wiersza zdefiniować. 

serdeczności

Daniel