Temat: Załącznik - filtr nie przenosi wraz zwiadomością
Witam Szanowne gremium po dłuższej nieobecności!
Jak widzę lista powoli zamiera nacześć forum i pewnie dobrze bo łatwiej się do niego dostać nowym użytkownikom.
Filtrów i zarówno TheBat używam od wersji bodajże 1.x więc wydawało mi się, że mam jakieś pojęcie o ich działaniu do dnia dzisiejszego jak ujrzałem w TotalCommanderze (po spacji na folderze) magiczną liczbę 8 000 000 byte!!! Laptop, 2 partycje z czego I 20GB a na niej TheBat!
Ale do rzeczy.
Zacząłem przeglądać foldery w poszukiwaniu dużych plików,takich pow 20, 30 MB. Zauważyłem, że są i takie zduplikowane. To jeszcze nic, zauważyłem, że te same pliki figurują w folderze Attach jak i innym, do którego filtr zapisuje załącznik. Nie było by w tym nic dziwnego ale używam najprostszego chyba filtru jak:
- Przenieś do folderu X
- Zachowaj załączniki w katalogu też X
Zastosowałem takowe rozwiązanie ponieważ, już nie pamiętam kiedy, TheBat! nie przenosił załączników wraz z wiadomością do folderu X i z tego co mi wiadomo teraz też tego nie robi. Wszystkie załączniki pozostają w folderze głównym Attach.
Pytam się więc jak mam zrobić by załącznik został przeniesiony, nie skopiowany i zapisany w innym katalogu. Jak do tej pory, nie udało mi się znaleźć odpowiedniej funkcji w filtracji.
Proszę o podpowiedź gdzie robię błąd lub ew. jak przenieść za pomocą filtru(a) załączniki do folderów (katalogów) na HDD.
Rozwiązanie gdzie wszystkie załączniki znajdują się w jednym katalogu Attach jest okropne gdyż za każdym razem otwieranie jakiegokolwiek załącznika zajmuje ponad kilkadziesiąt sekund. W moim przypadku w Attach mam 26956 plików!!! Stąd to "keszowanie" każdego otwieranego załącznika.
Nie pisałem wcześniej o wersji gdyż zawsze używam najbardziej aktualnej jeśli chodzi o ścisłość.
TheBat! w wersji 3.99.3
Windows XP PRO 2600 Dodatek Service Pack 2
ASUS A6Q00VA, Centrino 1.6, 1GB RAM