Witam ponownie po pewnym czasie - dzisiaj z dwoma pytaniami w dwóch wątkach, choć jedno z nich, to tutaj - będzie mieć dwie .
Najpierw jednak, przy tej okazji, jeszcze w klimacie świątecznym Bożego Narodzenia PT Administratorom i Forumowiczom składam najlepsze życzenia na ten czas i cały rok.
1a) Zakupiłem upgrade do kolejnej wersji pomimo jakichś informacji na forum angielskojęzycznym z okolic połowy roku, że programiści obecnie co rusz wprowadzają nowe technologie (rozumiem, że na serwerach) i była tam rada, jeżeli działa program dobrze, by nie wykonywać w tym czasie aktualizacji. Pierwsza część pytania, które w związku z upgrade'm chciałbym zadać, to jest właśnie z tym związana. Czy to rzeczywisty problem, ktoś wie coś na ten temat, czy faktycznie nie dokonywać na razie aktualizacji i czy to się odnosi do aktualizacji z niższej wersji programu, czy tylko o bieżące aktualizacje "wewnątrz wersji" (używam jeszcze v. 8.8)
1b) nie pamiętam dobrze jak to bywało a ponieważ mam zainstalowaną wersję z szyfrowaniem w locie, to nie chcę zrobić sobie "kaszany", jakkolwiek oczywiście zrobię i kopię tuż przed instalacją wersje wyższej (9.5), to wolę uniknąć i tak niepotrzebnych kłopotów. Stąd pytanie - czy faktycznie można to zrobić uruchamiając instalatora wersji 9.5 i program się zainstaluje "na" tej poprzedniej 8.8 z zachowaniem ustawień - czy też w wypadku "szyfrowania w locie" (albo i w ogóle przy instalacjach wyższej wersji) - trzeba to zrobić oddzielnie i przenieść pocztę?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.