1

Temat: Automatyczna zmiana języka - jak wyłączyć

Nie mogę znaleść opcji w The Bat gdzie mógłbym wyłączyć automatyczną zmianę języka.
Czasami gdy ściągne jakiś spam  zmienia mi się układ klawiszy
np. z na y  itp.

2

Odp: Automatyczna zmiana języka - jak wyłączyć

Takiej opcji po prostu nie ma, ponieważ zmiany układu klawiatury są związane z systemem operacyjnym. Zdarza się, że przy dużej liczbie uruchomionych procesów system Windows (szczególnie starsze wersje)  zmienia ni stąd ni zowąd układ klawiatury przy otwarciu kolejnego okna - może u Ciebie także coś takiego się dzieje. Poza tym nie podałeś numeru wersji The Bat! zgodnie z regułami tego forum - łatwiej byłoby wtedy odszukać jakieś informacje na temat opisywanego przez Ciebie problemu.

3

Problem pojawia się odkąd zainstalowałem wersję The Bat 3.80.06
System Windows XP

4

Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj w ustawieniach językowych Windows usunąć wpisy klawiatur innych niż polska (prawdopodobnie chodzi tu o klawiaturę niemiecką) - jeśli z nich nie korzystasz. Być może Twoja wersja The Bat! zbyt mocno obciąża pamięć w połączeniu z innymi programami (np. z jakimś programem antywirusowym) i wskazana byłaby instalacja nowszej wersji - ale to tylko przypuszczenia.

5

Ja juz mialem  podobny problem. Niestety nieudalo sie objawic przyczyny problemu. W tym czasie troche experymentowalem z roznymi programami. W moim przypadku pomoglo wykonanie kopi zapasowej TheBata potem odistalowanie, wyczyszczenie kompa z CClenerom nastepnie instalacja odnowa TheBata i postawienia calego programu z kopii zapasowej.