Temat: Automatyczna zmiana języka - jak wyłączyć
Nie mogę znaleść opcji w The Bat gdzie mógłbym wyłączyć automatyczną zmianę języka.
Czasami gdy ściągne jakiś spam zmienia mi się układ klawiszy
np. z na y itp.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Automatyczna zmiana języka - jak wyłączyć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie mogę znaleść opcji w The Bat gdzie mógłbym wyłączyć automatyczną zmianę języka.
Czasami gdy ściągne jakiś spam zmienia mi się układ klawiszy
np. z na y itp.
Takiej opcji po prostu nie ma, ponieważ zmiany układu klawiatury są związane z systemem operacyjnym. Zdarza się, że przy dużej liczbie uruchomionych procesów system Windows (szczególnie starsze wersje) zmienia ni stąd ni zowąd układ klawiatury przy otwarciu kolejnego okna - może u Ciebie także coś takiego się dzieje. Poza tym nie podałeś numeru wersji The Bat! zgodnie z regułami tego forum - łatwiej byłoby wtedy odszukać jakieś informacje na temat opisywanego przez Ciebie problemu.
Problem pojawia się odkąd zainstalowałem wersję The Bat 3.80.06
System Windows XP
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj w ustawieniach językowych Windows usunąć wpisy klawiatur innych niż polska (prawdopodobnie chodzi tu o klawiaturę niemiecką) - jeśli z nich nie korzystasz. Być może Twoja wersja The Bat! zbyt mocno obciąża pamięć w połączeniu z innymi programami (np. z jakimś programem antywirusowym) i wskazana byłaby instalacja nowszej wersji - ale to tylko przypuszczenia.
Ja juz mialem podobny problem. Niestety nieudalo sie objawic przyczyny problemu. W tym czasie troche experymentowalem z roznymi programami. W moim przypadku pomoglo wykonanie kopi zapasowej TheBata potem odistalowanie, wyczyszczenie kompa z CClenerom nastepnie instalacja odnowa TheBata i postawienia calego programu z kopii zapasowej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Automatyczna zmiana języka - jak wyłączyć
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc