U mnie po update do Halloween Edition edytor pisania maili jest mocno nieprzewidywalny:
1. Gdy wywołuję odpowiedź na maila wciskając CTRL+ ENTER i zacznę pisać zbyt szybko zamiast domyślnego Ariala podstawia sie nie wiem skąd czcionka Times New Roman
2. W szablonach nowych wiadomości i odpowiedzi mam wstawione:
%CHARSET="UTF-8"
Dzień dobry,
%Cursor
Pozdrawiam,
Wcześniej zmienna %CHARSET="UTF-8" była pomijana (niewidoczna dla edytora przy pisaniu wiadomości) obecnie robi mi dodatkowy wiersz który burzy ładny graficznie styl wiadomości.
Wcześniej miałem ją wstawioną za %Cursor ale po updacie robiła mi ogromne odstępy pomiędzy:
------
Dzień dobry,
Pozdrawiam
-----
3. Cześto gdy wcisnę raz ENTER przy pisaniu wiadomości odstęp roi się jakbym wcisnął go 3 razy. Używam więc skrótu SHIFT+ENTER by wymusić jeden wiersz, ale jest to żmudne czasem po napisaniu wiadomości poprawiam ENTERY zbyt długo układając graficznie ładnie treść.
Kolejny punkt wiąże się z tym
4. Gdy tak ułożoną już wyglądająca w miarę OK wiadomość daję do folderu do wysyłki to tam często jestem zaskakiwany innym wyglądem WYSIWIG zdecydoanie nie działa.
Po wysłanie wiadomości gdy trafi do folderu wysłane widzę że znów przemieliło ją jeszcze inaczej czasem np pojawia się zamiast ARIALAA Times New Roman że o ENTERACH nie wspomnę.
Chciałbym jakiegoś globalnego rozwiązania bo naprawdę teraz pisanie prostych wiadomości nastręcza mi trudności, a z efektu często finalnie nie jestem i tak zadowolony. Może da się coś wymusić ? Nie chce rezygnować z html`a