Temat: Masowe tworzenie lub edycja filtrów.
Czy istnieje w TheBat możliwość hurtowego stworzenia np 100 filtrów (zależnych od jednej zmiennej)?
Już wyjaśniam o co dokładnie chodzi:
Prowadzę biuro rachunkowe.
Otrzymuję z ZUS bardzo dużą ilość maili z różnymi powiadomieniami o zwolnieniach, dokumentach itp.
Z uwagi na RODO ZUS podaje w mailach jedynie numer NIP płatnika, (bez nazwiska / nazwy firmy itp.)
Mamy tych klientów grubo ponad setkę, więc za każdym razem jest szukanie "czyj to nip"?.
Chciałbym zrobić sobie filtr aby w momencie otrzymywania maila z ZUS z NIPem w treści TheBat rozpoznawał po NIPie i dodawał etykietę do maila o którego klienta chodzi. Ot takie uproszczenie sobie życia bo czasem kilkanaście razy dziennie muszę to sprawdzać i szczerze mówiąc doprowadza mnie to do szału.
Mogę do każdego klienta ręcznie zakładać osobny filtr ale to potrwa i wymaga sporej pracy. Zastanawia mnie czy nie dałoby się tego jakoś zautomatyzować?
Czy jest jakiś plik zawierający filtry z TheBat albo możliwość zrobienia importu filtrów?
Myślałem o tym żeby np wygenerować sobie jakieś filtry jakoś automatycznie np na podstawie bazy klientów czy listy Excelu, i jakoś zaimportować je do The Bat.
Chyba ze macie inne pomysły.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.