Odp: Szablon odpowiedzi
Jest jakaś inna możliwość, czy tylko szablony bez HTML?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Szablony i filtry → Szablon odpowiedzi
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest jakaś inna możliwość, czy tylko szablony bez HTML?
Raczej nie ma możliwości doprowadzenia szablonu HTML do takiej postaci, jaką chciałbyś uzyskać. Jedyne rozwiązanie, to po prostu użycie szablonu bez makra %If, takiego jak podałem na początku. Wtedy w wierszu z Cc: będziesz miał puste miejsce jeżeli pole Cc będzie puste. Sądzę, że nie będzie to przeszkadzać w odbiorze.
Ok. rozumiem.
A jak zrobić w szablonie bez HTML linię poziomą taką która by się zachowywała ja linia pozioma w szablonie HTML?
Chyba tylko wstawiając wiele znaków "-" lub "_", innej możliwości nie widzę.
Wracając do dyskusji o szablonie: może zmienić kolejność wierszy, wstawiając makro warunkowe na koniec. Wtedy posty wiersz nie będzie widoczny. Wypróbuj następujący kod:
From: %OFromName <%OFromAddr>
Sent: %ODateShort, %OTime
To: %OTo
Subject: %OSubject%-
%If:%OCc<>"":"
Cc: %OCc"
Mam teraz pusty wiersz pomiędzy Subject a Cc, jak odpowiadam do wszystkich. Jak do jednego jest ok.
From: T
Sent: 1
To: o
Subject: 2
Cc: "R
Sprawdź czy nie masz spacji na końcu czwartego wiersza (po "Subject: %OSubject%-").
Nie nie mam.
W takim razie nie mam pomysłu jak to zautomatyzować.
Spróbuj jeszcze jednego rozwiązania: utwórz szablon podręczny o nazwie i identyfikatorze np. "re". Potem przy odpowiedzi ustaw kursor w to miejsce gdzie mają się rozpoczynać wymagane przez ciebie wpisy, napisz tekst re i naciśnij kombinację klawiszy Ctrl+Spacja. Wtedy do wiadomości wstawi się wynik działania szablonu "re". Szablon odpowiedzi pozostaw bez dyskutowanych tutaj wpisów.
re działa.
Nie pozostaje mi nic innego, tylko szablon bez html.
Dziękuje bardzo za pomoc.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Szablony i filtry → Szablon odpowiedzi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc