Temat: Problem z SMTP dla live.com
Witam serdecznie!
Powróciłem po paru latach do The Bat! chyba trochę z sentymentu
Program się dużo nie zmienił nie wiem dobrze czy źle - ostatnio moim odkryciem jest mobilny Spark i stacjonarny MailMate (oba ma jabcoki) - ale czasami muszę używać Windowsa to pomyślałem: jak nie teraz to kiedy?
Ale tak - int.pl, o2.pl i gmail działają. Ale live.com czyli outlook ni cholery. Tzn działa IMAP. Ale jak próbuję coś wysłać to dostaję
!29.11.2023, 20:25:23: SEND - Server reports error. The response is: 5.7.57 Client not authenticated to send mail. Error: 535 5.7.3 Authentication unsuccessful [WA1P291CA0024.POLP291.PROD.OUTLOOK.COM 2023-11-29T19:25:24.282Z 08DBF10392B39550]
jak to u Microsoftu - wszystko jasne
Ustawienia wydaje mi się że mam 1:1
Server name: smtp.office365.com
Port: 587
Encryption method: STARTTLS
Nie wiem - próbowałem z hasłem i z tymi samymi danymi co do IMAP - nic nie pomaga. Support podobnie jakoś niewiele chyba umie pomóc.
Ktoś coś wie? To konto działa z wymienionymi aplikacjami mailowymi a także z Thunderbird - właśnie wysłałem sobie testowego maila.
To moje najbardziej oficjalne konto urzędowe (co nie znaczy że MS nie może mi wrzucać maili gov do spamu ) - szczerze mówiąc reszta kont mnie malo interesuje