Temat: Dziwne pliki na pulpicie
Po uruchomieniu programu The bat 3.71.03 pro od pewnego czasu(dwa dni) po wyłączeniu programu na pulpicie zostają jakies dziwne pliki ok.6 z rozszerzeniem *.abd. Czy moze to byc spowodowane?
Z góry dziekuje za pomoc.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Dziwne pliki na pulpicie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po uruchomieniu programu The bat 3.71.03 pro od pewnego czasu(dwa dni) po wyłączeniu programu na pulpicie zostają jakies dziwne pliki ok.6 z rozszerzeniem *.abd. Czy moze to byc spowodowane?
Z góry dziekuje za pomoc.
...po wyłączeniu programu na pulpicie zostają jakies dziwne pliki ok.6 z rozszerzeniem *.abd.
Prawdopodobnie bawiłeś się książkami adresowymi i kazałeś je przechowywać na pulpicie.
A czy P.Zygmunt mógłby mi podpowiedziec gdzie moge to zmienic??;) Z góry dziekuje.
A czy P.Zygmunt mógłby...
Bez przesady z tymi grzecznościami - tutaj jest forum, a nie salon... Powinieneś szukać we właściwościach książek adresowych (a może w konfiguracji programu szukać głównego katalogu z pocztą). Nie wiem jak zainstalowałeś program, ale wydaje mi się, że popełniłeś jakieś błędy zarówno w instalacji, jak i w konfiguracji.
Własnie to znalazłem,ale po zmienieniu sciezki do ks.adresowej potwierdzeniu i ponownym uruchomieniu programu sytuacja sie powtarza!Co to konfiguracji ogólnej programu jest wszystko ok!A program był instalowany zaraz po wyjsciu ostatniej nowej wresji i było wszystko ok.Dopiero od 2 dni(wtedy usunąłem grupe w której znajdowało się kilka maili)sytuacja zaczęła sie komplikowac(tak mi sie wydaje,ze to od tego momentu).
Własnie to znalazłem,ale po zmienieniu sciezki do ks.adresowej potwierdzeniu i ponownym uruchomieniu programu sytuacja sie powtarza!
Zapewne używałeś opcji związanych z profilem książki adresowej i błędnie wskazałeś miejsce przechowywania tego profilu (to tylko mój domysł). Odszukaj plik ADDRBOOK.INI (pewnie w głównym katalogu z pocztą) i usuń go chwilowo (albo zmień mu nazwę). Potem sprawdź jak działa The Bat!.
Nic nie pomaga!Moze sprobuje odinstalowac program i znów go zainstalowac?
Nic nie pomaga!Moze sprobuje odinstalowac program i znów go zainstalowac?
Ponowna instalacja to ostateczność, od 1998 r. zdarzyło mi się to tylko raz z okazji wymiany komputera i drugi z okazji wymiany Windows 98 na Windows 2000. Musisz jednak usunąć wszystkie wpisy z rejestru i przeczytać w podręczniku rozdział o instalowaniu programu. Wcześniej zrób także kopię zapasową poczty, lecz tego nie muszę chyba przypominać.
po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu sytuacja nie uległa zmianie.Uznaje to za błąd programu,bo innej opcji chyba juz nie ma!Sam nic nie zmieniałem w ustawieniach oprocz zmiany grupy.Po ustawieniu znów grupy o tej samej nazwie problem sie juz nie powtarza.Czyli jednym słowem nie moge usunąć grupy,bo pliki znów zaczną sie pojawiac sie pulpicie,a tego mimo zmian w ustawieniach nie da sie zlikwidowac.
po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu sytuacja nie uległa zmianie.Uznaje to za błąd programu,bo innej opcji chyba juz nie ma!
Taka opcja jest i jestem przekonany, że jest włączona W tym przypadku jest nią błąd, który gdzieś popełniasz. Nie potrafię powiedzieć gdzie - ponieważ piszesz bardzo oszczędnie, ale jestem przekonany, że tak się dzieje. Czy odtwarzałeś dane z kopii zapasowej? Czy usunąłeś wpisy z rejestru? Czy instalujesz program z domyślnymi ustawieniami, a jeśli nie, to z jakimi?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Dziwne pliki na pulpicie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc