Zygmunt napisał/a:informik napisał/a:...Gdy próbuję dodać pole "To" lub "Subject" (bez dwukropków), program to ignoruje.
No i słusznie, ponieważ te pola są już zdefiniowane.
Masz rację, ale chyba nie do końca. Używając makra %SetHeader mam możliwość zmiany wartości w polu "To", jeżeli użyję operacji filtru: Utwórz nową wiadomość, a nie mam takiej możliwości, gdy użyję Utwórz wiadomość według szablonu. Zgadzam się, że ta operacja jest skopana, ale moim zdaniem makro %SetHeader też nie działa poprawnie (raz modyfikuje pole nagłówka, innym razem nie). Zgłosiłem to na listę błędów.
Zygmunt napisał/a:...można zastosować inną operację filtru: Utwórz nową wiadomość. (...) Przy konfiguracji tej operacji trzeba jawnie podać odbiorcę wiadomości, ale ponieważ będzie on określany za pomocą makra %To, można na panelu konfiguracyjnym wpisać cokolwiek (np. własny adres).
To też juz próbowałem. Użycie makra %To powoduje dodanie drugiego adresu do pola "To". Lepiej użyć od razu makra %SetHeader, żeby ustawić pole "To".
Ta operacja mi nie odpowada, ponieważ wrzuca do nowej wiadomości jakieś pola ze starej wiadomości (m.in. "In-Reply-To" i "References"), a ja chcę mieć czysty nagłówek.
Pozostaje nam tylko nadzieja, że programiści się zlitują i naprawią operację filtra Utwórz wiadomość według szablonu.
Pozdrawiam,
Arek