Temat: Automatyczna minimalizacja Bata po autostarcie
Ustawilem Bata zeby otwieral sie automatycznie po starcie systemu, tylko ze otwiera sie zmaksymalizowany, czy mozna cos zrobic zeby otwieral sie zminimalizowany? Z góry dzięki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Automatyczna minimalizacja Bata po autostarcie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ustawilem Bata zeby otwieral sie automatycznie po starcie systemu, tylko ze otwiera sie zmaksymalizowany, czy mozna cos zrobic zeby otwieral sie zminimalizowany? Z góry dzięki
Użyj opcji wiersza poleceń /MINIMIZE. Przejrzyj także ustawienia minimalizacji okna na panelu konfiguracyjnym programu.
Ok, zrobilem to ale Bat minimalizuje sie teraz i pojawia na pasku zadan i jednoczesnie w zasobniku systemowym i nie da sie tego zmienic:( Prosze o pomoc
...pojawia na pasku zadan i jednoczesnie w zasobniku systemowym i nie da sie tego zmienic...
Przecież napisałem o opcjach na panelu konfiguracyjnym programu! Nie mam teraz dostępu do The Bat! i nie pamiętam dokładnie w której sekcji to się ustawia, sprawdź to w menu Opcje > Konfiguracja programu lub w podręczniku.
Zerknij na Ogolne nastawienia w Konfiguracii.
Nieprubowalem tego robic przy starcie ale napewno mozna to nastawic w taki sposob aby byla widoczna tylko ikona w zasobniku sytemowym. Ja osobiscie uruchamiam recznie ale korzystam z dodatkowych nastwien ktore moze i Tobie beda pomocne.Dodatkowo na ta ikone mozna nastawic animacje w przypadku otrzymania nowej poczty. Oprucz tego mozna nastawic "gorace" klawisze do minimalizacji i przywrocenia z zasobnika systemowego.
Jak widze ze inkonka sygnalizuje nowa wiadomosc tak korzystam z kombinacji goracych klawiszy i zozwija sie caly Nietopierz. Po skonczeniu pracy w programie robie to samo i znika do pozycji ikony systemowej.
Przejrzyj na spokojnie konfiguracje i napewno znajdziesz wiele interesujacych Ciebie nastawien.
Problem jest w tym, ze mam ustawione "zawsze pokazuj ikone w zasobniku systemowym" i "nie wyswietlaj ikony programu na pasku zadan" a mimo to przy minimalizacji ikona jest tu i tu i nie da sie tego zmienic.
Byż może masz wersję programu z błędem. Nie podałeś żadnych informacji na ten temat, a takie jest zalecenie dla chcących skorzystać z pomocy tego forum.
to jest wersja 3.50
dodam jeszcze tylko ze dzieje sie too tylko przy uruchamianiu z autostartu, jesli odpalam bata sam to normalnie minimalizuje mi w zasobniku systemowym
Cała seria 3.50.x miała kłopoty z minimalizacją, jedyna rada to zainstalować najnowszą wersję.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Automatyczna minimalizacja Bata po autostarcie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc