Temat: ODP. NA MAILA W HTML - DLACZEGO MAIL ORYGIN. TRACI SWÓJ FORMAT HTML???
Witam!
Jestem nowym użytkownikiem The Bat! 3.5. i próbuję go zaimplementować w swojej firmie zamiast Outlook Expressa 6.0. Jest jednak parę problemów/spraw, z którymi nie mogę się uporać mimo długotrwałych prób. Bardzo prosiłbym o pomoc od kogoś z Was, kto jest już za pan brat z Nietoperzem.
1. Odpowiedź na e-maila. Ktoś wysyła mi e-mail'a w html'u. Chcę na niego odpowiedzieć, ale bardzo zależy mi na tym aby w odpowiedzi był załączony oryginalny e-mail w HTML-U, TAK SFORMATOWANY JAK ORYGINALNY. The Bat! załącza albo tekst albo .html, ale zheblowany przez TB. Da się tak zrobić? W Outlooku zawsze tak się dzieje.
2. Czy jest kodowanie Unikode w TB 3.5. Codziennie koresponduję w jęz. rosyjskim, boję się, że będą krzaczki.
3. Zdarza się, że załączam do maila 20 załączników. W oknie edycji e-maila dopiero co załączone załączniki przedstawiane są jako DUŻE IKONY. Koszmar, gdy jest ich 20 szt! Można uzyskać bezproblemowo małe ikony w widoku maili w folderach, np. Odebrane, ale w edycji... Po 3 godz. prób poddałem się.
4. Forwarduję e-maila z załącznikami. Chciałbym by załączniki, np. .doc .xls załączały się jak .doc i .xls a nie jak .eml Czy jest taka możliwość?
Podsumowując moje kilkudniowe doświadczenie z Nietoperzem - przyzwoity program, jednak na jego konfigurację trzeba poświęcić dużo czasu. Szablony są raczej kiepskawe, trzeba je poprawiać i niestety nie mogę rozwiązać problemów o których piszę powyżej. W swojej firmie nie mam szans zachęcić nikogo do rezygnacji z OE i przejścia na TB, jeśli nie zagwarantuję podobnego interfejsu i funkcji. Szeregowego pracownika może np. zniechęcić to, że do listu w html'u dołączany jest... załącznik, którego nie ma! Mowa oczywiście o pliku .html. Przeciętnemu użytkownikowi będzie on tylko przeszkadzał. Też nie mam pojęcia, czy da się tego pozbyć...
Eksperci pomóżcie!!!
Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.!
Greg