Już poradziłem sobie z moim problemem - wgrałem wersję 3.63, która z 2 różnych kopii odzyskała mi całą pocztę - każda z kopii zgłosiła błąd, ale w sumie odzyskałem wszsytkie maile - ufff
Mimo, że korzystam z BATa od 4 lat, kilkakrotnie zmianiałem wersję i korzystalem z kopii zapasowych wielokrotnie - NIGDY nie miałem takich klopotów.
Kilka ważnych pytań:
1. dlaczego wersja 3.99 nie odtworzyłam kopii zapasowej wykonanej w tej samej wersji 3.99 ? Odtworzyla tylko nazwy 3 kont i nawet nie odtworzyła nazwy katalogów w poszczególnych kontach, ustawień konta, itp. Całe szczęście, że zrobiła to wersja starsza, inaczej miałbym w plecy maile od początku roku ...
2. Czy jest mozliwe przejście z bazy szyfrowanej na wersję nieszyfrowaną - chciałbym ustrzec się na przyszłość takich sytuacji i zawsze łatwiej pracować na plikach i katalogach, które można podmieniać, zmieniac, itd. - jeśli jest taka możliwośc - prosiłbym o krotką instrukcję
3. czy gałąź rejestru zmienia się dynamicznie - czyli czy jesli dziś wyeksportuję tą gałąź i będę miał w oddzielnym miejscu to czy w momencie awarii będę mógł z nij skorzystać, czy powinienem ją wyeksportować np. bezpośrednio przed formatem dysku C ?
z góry dziekuję za informacje