Temat: Filtr czy inne rozwiązanie?
Witam - jestem początkującym użytkownikiem forum. Nie znalazłem nigdzie rozwiązania mojego problemu.
Jak wysyłać wiadomości do wielu osób aby każdy odbiorca widział tylko swój adres. Proszę o pomoc.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Szablony i filtry → Filtr czy inne rozwiązanie?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam - jestem początkującym użytkownikiem forum. Nie znalazłem nigdzie rozwiązania mojego problemu.
Jak wysyłać wiadomości do wielu osób aby każdy odbiorca widział tylko swój adres. Proszę o pomoc.
W podręczniku w rozdziale Zarządzanie wiadomościami jest podrozdział Korespondencja seryjna. Tam znajdziesz opis rozwiązania. W skrócie: musisz utworzyc odpowiedni szablon podręczny i skorzystać z książki adresowej, w której (po zaznaczeniu odbiorców) uruchomisz wysyłkę.
hmmm,
a nie prosciej wyslac do siebie i wypelnic jeszcze BCC (niewidoczne DW)
do: jkowaslki@xxx.pl
bcc: <lista adresow>
hmmm,
a nie prosciej wyslac do siebie i wypelnic jeszcze BCC (niewidoczne DW)
do: jkowaslki@xxx.pl
bcc: <lista adresow>
Nie spełnia to rozwiązanie założenia: każdy widzi swój adres.
kazdy widzi swoj adres !!!!
kazdy widzi swoj adres !!!!
Nie krzycz. BCC ukrywa adres odbiorcy. Najlepszym rozwiązaniem jest to, które określił Zygmunt - i dodatkowo dodaje możliwość automatycznej personalizacji wysyłanych wiadomości.
witam,
nie krzycze, bo nie pisze wielkimi literami. Wykrzyknik jest takim samym znakiem interpunkcyjnym jak kropka.
A co uzycia szablonu to w kwestii personalizacji przesylki, to masz racje. Ale pytajacy nic o tym nie pisal. Wiec najbardziej naturalnym rozwiazaniem jak dla mnie jest wlasnie wysylanie poprzez pole BCC.
Pozdrawiam
nie krzycze, bo nie pisze wielkimi literami. Wykrzyknik jest takim samym znakiem interpunkcyjnym jak kropka.
Prosiłbym byś przestał się spierać. Użycie wykrzyknika i to czterokrotne nie spełnia jedynie wyrażenia stanu emocjonalnego w takim samym stopniu co jeden taki znak. Proponuję poczytać dwa linki:
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629842
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629844
|A wracając tylko do samej treści twojej odpowiedzi:
BCC nie spełnia warunku postawionego przez gizmo6, gdyż najzwyczajniej adresat w przypadku użycia przez nadawcę BCC nie widzi własnego adresu. BCC ukrywa wszelkie użyte w tym nagłówku adresy wysyłki, nawet ten odbiorcy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Szablony i filtry → Filtr czy inne rozwiązanie?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc