Temat: Problemy z kopią zapasową
BŁAGAM, pomóżcie.
Bat Professional 4.0.24 na Win XP Home (SP2 plus aktualizacje na bieżąco).
Kiedyś już o tym wspominałem, ale problem się powtarza i jest coraz poważniejszy.
Gwoli wprowadzenia:
Mój nietoperz obsługuje kilka kont, w tym jedno "główne" (z którego intensywnie korzystam na co dzień) i kilka "pomniejszych".
"Główne" konto ma bardzo dużą objętość (poczta lekko licząc z czterech lat...), ale w folderze "Odebrane" są tylko maile z ostatnich kilku mniesięcy, reszta (ok. 14000 wiadomości) wisi w specjalnie utworzonym podfolderze "Stare".
"Pomniejsze" archiwizują się znakomicie. Niestety - z "głównym" jest problem. Nieodmiennie podczas tworzenia kopii zapasowej pojawia mi się następujący komunikat (z przyciskiem "OK"):
"Podczas zapisu danych z folderu NAZWA_KONTA\\Odebrane wystąpił błąd. Możliwe, że indeks bazy wiadomości jest uszkodzony. Spróbuj usunąć plik indeksu i ponownie odczytać folder, a następnie ponownie utworzyć kopię zapasową."
Mimo komunikatu tworzenie kopii posuwa się dalej, ale na końcu informuje, że "Tworzenie kopii zapasowej zakończono z błędami".
I - kurczę blade - nie wiem co robić. Robię "porządki w folderach", wywalam (zgodnie z sugestią w komunikacie...) pliki indeksów (*.tbi), które następnie odtwarzają się po restarcie Bata - i d... To samo. Jak już (raz na dziesięć...) folder "odebrane" zapisze się poprawnie, to znowu analogiczny błąd występuje w podfolderze "Stare".
I tu pytania do fachowców:
1. O CO CHODZI?! Czy problem leży w tym, że te konta są duże?
2. Co z tym zrobić? Boję się, że mi kiedyś szlag trafi nietoperza albo system (shit happens...), a ja nie będę miał kopii zapasowej poczty...
3. Jak to zrobić (sorry za głupie pytania...), żeby wyrzucić Bata CAŁKOWICIE, a potem odtworzyć z ostatniej pełnej kopii zapasowej? Jak odinstalowuję go normalnie ("Dodaj/usuń programy") to i tak zostają jakieś ścieżki, bo przy ponownej instalacji bez pytania odtwarza moje ustawienia etc.
Z góry dziękuję za pomoc...