Temat: Problem z niestabilnością The Bat - zawiedziony fan programu...
Mam problem.
Jestem (a raczej byłem, o czym za chwilę) BARDZO zadowolony z użytkowania The Bat. Program naprawdę jest świetny i jego funkcjonalność i dowolność konfiguracji po prostu jest niesłychanie przydatna w mojej codziennej pracy (mnóstwo e-maili każdego dnia). Generalnie po przetestowaniu programu dopraowadziłęm do tego, że cała firma obecnie korzysta z The Bat (około 10 licencji).
Niestety, od jakiegoś czasu (myślę, że ze 3 miesiące) program zaczął zachowywać się niestabilnie Od razu piszę, że mam najbardziej aktualną wersję i problem się wciąż pojawia. Podobne uwagi zwraca mi mój kolega, który również w sposób zaawansowany korzysta z The Bat.
Objawy:
a) korzystam z katalogów wirtualnych, które filtrują wiadomości oznaczone flagą, korzystam również z rozbudowanego drzewa katalogów, do których mam automatycznie rozdysponowywane (filtrowane) e-maile od różnych nadawców, możliwość oznaczania flagą po przeczytaniu (na zasadzie do odpowiedzenia na później) była świetna do póki katalog wirtualny filtrował poprawnie e-maile oznaczone flagą, obecnie:
- po restarcie w katalogu wirtualnym filtrującym e-maile z flagą pojawia się tylko część e-maili rzeczywiście oznaczonych flagą,
- po zaktualizowaniu filtra, ponownym wybraniu wszystkich folderów do filtrowania, pojawia się w tym katalogu większość e-maili oznaczonych flagą, ale wciąż niektórych filtr NIE widzi...
- wyłączam program, włączam i znowu to samo, no niestety, ale ustawianie filtrów przy każdym wyłaczeniu programu, to już nie da rady...
Aby rozwiązać ten problem spędziłem już kila godzin próbując różnych ustawień, ale nic z tego...
b) Znikają foldery lub powstają nowe foldery o pustej nazwie zawierające jakieś losowe e-maile (raz tak się zdarzyło, powstały 3 takie foldery)
c) generalnie filtrowanie treści działa dziwacznie, np. szukam w danym katalogu e-maili z tytułem "nazwa", to mimo, że takich e-maili jest kilka to się nie wyświetlają.
d) pozostałe foldery wirtualne, które mają pozadawane filtry również nie działają stabilnie.
Reasumując, proszę o poradę propozycje, jakie czynności mógłbym wykonać, aby mojemu programowi The Bat przywrócić stabilność i bym znowu mógł uważać go, za bardzo dobry program pocztowy.
Z góry dziękuję!