Temat: The Bat! 5.0.8 - problemy
Witam, po zainstalowaniu najnowszej odsłony programu, napotkałem na kilka denerwujących zmian, których nie wiem jak się pozbyć.
1. Przy grupowaniu wiadomości (podział na wątki) "wg pola OD", zniknęła możliwość dodatkowego sortowania. To znaczy opcja jest aktywna, ale nie działa. Konsekwencją jest to, że nowe wiadomości są rozproszone i trzeba przelecieć całą zawartość foldera aby je znaleźć. W poprzedniej wersji nie było z tym kłopotu, nowe wiadomości zawsze były na górze.
2. Nie ma możliwości usunięcia całej grupy. Nie działa ani "Delete", ani usuń z menu kontekstowego, ani nawet ikonka z górnego menu .... Rozwiązanie co prawda znalazłem, ale jest przy dłuższej pracy uciążliwe. Przy kasowaniu całej grupy, trzeba przytrzymać dodatkowo "shift" + "ctrl"
3. W przypadku gdy z usuwaniem grup można sobie jakoś poradzić, to z kopiowaniem i przenoszeniem całych grup już nie
4. Korzystam też z licznych filtrów, jeden z nich kopiuje mi każdą przychodzącą wiadomość do dodatkowego folderu. Filtr jest tak stworzony, aby po skopiowaniu wiadomości do nowego folderu oznaczył te wiadomość, w tym nowym folderze, jako przeczytaną. Tak do tej pory było ... W nowej wersji, wiadomości są kopiowane, ale nie są oznaczone jako przeczytane. Filtr sprawdzałem, modyfikowałem ale nie udało mi się.
Jeżeli ktoś zna rozwiązania na powyższe problemy, będę zobowiązany za pomoc