Temat: TheBat! 5.0.8 oraz poczta IMAP i Gmail
Witam.
Właśnie zainstalowałem sobie najnowszego TheBat! 5 Professional Edition. Używam go od zawsze, inni domownicy korzystają z Thunderbirda. Poczta oczywiście Gmail.
Zawsze korzystałem z serwera POP, ale dzisiaj w końcu postanowiłem przejść na dużo wygodniejszy IMAP.
Wszystko działa jak należy, nie ma żadnych problemów, poczta pobrana, itd.
Ale mam jeden mały problem.
Chodzi mi o to, że gdy usuwam coś u siebie w The Bat w odebranych, to automatycznie usuwa mi się to tez na serwerze Gmail.
A właśnie nie chcę, żeby się tak robiło. W Thunderbirdzie jest już to od momentu startu zrobione, że jak coś usuwam w kliencie to na serwerze to zostaje i mogę to sobie bez problemu pobierać na innym komputerze również.
A tutaj jak usunę coś w The Bat, to potem nie będę mógł już tego pobrać na innym komputerze.
Mówiąc krótko: Co zrobić, żeby The Bat nie usuwał wiadomości również na serwerze, gdy ja przenoszę ją do kosza u siebie.
Bo na serwerze w sumie nie jest ona usuwana (nie przenosi się do kosza), ale archiwizowana (bo jest we wszystkich mailach).
Będę wdzięczny za podpowiedź jak to zrobić, bo już trochę się z tym męczę i cały czas rezultat ten sam.