Temat: The bat w firmie - wspólna poczta

Mam the Bata wersji 3.0....

Pracuje w konfiguracji:
- jedna instalacja na serwerze w firmie ściąga pocztę,
- 3 użytkowników w trybie klient może ją przeglądać, drukować, kasować, odpowiedzieć, itp.
- tryb pop3,

Najważniejsze dla nas zalety tej konfiguracji to:
- wszyscy użytkownicy widzą pocztę przychodzącą,
- jeżeli ktoś coś zrobi z danym mailem, np. odpowie, wydrukuje, usunie -> to inni użytkownicy to widzą, on-line,
- można przeglądać w koszu maile -> jak coś nie "gra", przedrukować, itp.

Protokół IMAP - nie wchodzi w grę, ze względu że, usuniecie odebranego maila powoduje jego przekreślenie a potem usunięcie definitywne, a nie zarchiwizowanie w koszu.
Problem w tym że The Bat 3 to już trochę archiwalny program => co 2 mc wychodzi z nim jakiś problem, (a to maile w koszu zginą, a to na serwerze można usuwać, a na kliencie już nie, brak UTF-8 i krzaczki, 2 GB problem, itp.)
Aktualizacja The Bat do serii 4 nic nie da, bo praca klient - serwer jest już w nim nie obsługiwana sad.

Szukam programu pocztowego który by nadawał się do takiego działu obsługi / serwisu i rozwiązał problemy ze wspólnym dostępem do poczty, ewentualnie programu który by współpracował z The Batem jak serwer z klientami.

2

Odp: The bat w firmie - wspólna poczta

A IMAP z usuwaniem do kosza IMAPowego nie satysfakcjonuje cię?

3

Tak jak napisałem wyżej,
- dotychczas jak obserwowałem prace na IMAPie to kosz wywalało po wyjściu z programu pocztowego, a ja chcę mieć archiwum - aby zweryfikować czy zamówienie doszło, itp.

4

Nie wiem jak jest w 3.X ale na wersji 4.X mam ustawione przenoszenie skasowanych wiadomości do foldera Kosz (to może być dowolny folder) bez oznaczania wiadomości jako usunięta, tylko jako przeczytana. Te wiadomości nie znikają. Zobacz co masz we właściwościach konta coś jak Zarządzanie pocztą¦Usuwanie albo w opcjach usuwania wiadomości.