1

Temat: Dziwny widok

Wczoraj coś przypadkowo kliknąłem myszką w taki sposób, że większość elementów programu The Bat mi znikło. Została tylko lista moich kont pocztowych! Długo dłubałem, ale nie mam pojęcia jak przywrócić normalny widok!

http://img716.imageshack.us/img716/7449/bath.png - oto co teraz widzę

Proszę o pomoc.

2

Odp: Dziwny widok

Może włączyłeś przez przypadek jakiś inny układ okien programu? Sprawdź w menu Wygląd | Układ okien.

3

Myślę, że nie byłoby problemu gdybym ja widział menu wink Sęk w tym, że go nie mam....

4

Wszystkie ustawienia wyglądu są pamiętane w rejestrze Windows w gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Software\RIT\The Bat!. Przejrzałem te wpisy, ale nie widzę czegoś co odpowiadałoby za położenie menu i pasków narzędziowych. Może spróbuj wywołać z klawiatury panel tworzenia kopii zapasowej (Alt+N, Z), zrób kopię zapasową poczty, usuń z rejestru wpisy The Bat! i zainstaluj ponownie program. Prawdopodobnie przy instalacji będziesz mógł wskazać starą lokalizację katalogu z pocztą i wszystkie ustawienia kont oraz wiadomości odtworzą się automatycznie (kopia zapasowa jest na wszelki wypadek). Nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Czy gdzieś na ekranie nie masz przypadkiem małego okienka z menu lub paskiem narzędziowym? Może jest ono gdzieś ukryte?

5

Dobrze, że program ma dobrze robione te kopie zapasowe. Zrobiłem reinstalkę i mam po staremu.