Temat: THE Bat Sync v. 2.4 test oprogramowania
Szanowne bractwo,
Mam okazję od mniej więcej tygodnia używać The Bat Sync w wersji 2.4 firmy ArtelPlus. Poniżej moje doświadczenia.
Konfiguracja:
PC: Win Xp sp 3
The Bat: ver 4.1.11
Palm:
Glofiish X800 z oprogramowaniem ver 473 paczowane przez Pannota (użytkownicy X800 będą wiedzieli o co chodzi :-)
Użytkowany PIM: Pocket Informant 2007 Pro w wersji polskiej
Mam obecnie w kontaktach Outlook ponad 2700 rekordów
Po instalacji THe Bat Sync i po wskazaniu docelowego katalogu pierwsza synchronizacja trwała ca 3 godziny. Każda następna błyskawicznie. Oprogramowanie działa bez zarzutu. Co dla mnie najważniejsze, dzięki niemu mam zsynchronizowane kontakty we wszystkich trzech aplikacjach - OUTLOOK i The Bat na PC oraz Pocket Informant na palmie. Zmiana w każym z nich odpowiednio odzwierciedla się w pozostałych programach.
Jedyny mankament - na początku zdublowały mi się rekordy w Outlook i w The Bat na tej zasadzie że programy powtórzyły te same wpisy tylko przestawiając sposób prezentacji - normalnie nazwisko, imię. Po synchronizacji pojawił się drugi identyczny rekord imię,nazwisko.
Zaradziłem temu otwierając nową książkę adresową w TB, wymazałem bazę danych adresowych z Palma a następnie wyczyściłem kontakty w Outlooku (trochę zdrowia mnie to kosztowało). Po następnej synchronizacji wszystko gra i buczy. Generalnie programik wart polecenia.
Pozdrawiam sympatyków nietoperka
:):)