Odp: Szablon wiadomości - link do treści www
Pliki konfiguracyjne filtrów są umieszczone w katalogu głównym z pocztą (filtry wspólne) i w katalogach poszczególnych kont. Mają one nazwę ACCOUNT.SRB (lub ACCOUNT.ERB przy pracy z szyfrowaniem). Spróbuj przy wyłączonym programie odtworzyć taki plik z kopii zapasowej do jednego konta i sprawdź co się dzieje.
Jeśli chodzi o działanie filtrów wspólnych i ich współdzielenie z kontami, to czasem nie chce to działać poprawnie. Dlatego lepiej wypróbować to w konkretnym koncie, na który nadchodzą wiadomości, które będą filtrowane.
Sprawdź czy skopiował się poprawnie filtr, tzn. jak wygląda druga operacja filtru, tzn. czy szablon użyty do eksportu wygląda tak jak podałem. Nie trzeba tworzyć dodatkowego filtru, ten jeden załatwia sprawę. Spacja w wiadomości oryginalnej jest uwzględniona, symbolizuje ją zapis \s w wyrażeniu regularnym (Zapytanie o\s) w szablonie.
Zarówno katalog C:\Attach , jak i pliki, powinny tworzyć się automatycznie w wyniku działania filtru.
W jakiej wersji językowej The Bat! pracujesz? Jeżeli w angielskiej, to trzeba w filtrze zmienić maskę nazwy kopiowanego załącznika z "Wiad.html" na "Message.html". Podobnie w szablonie eksportu załącznika do pliku w pierwszej operacji filtru należy zmienić "C:\Attach\Wiad.html" na "C:\Attach\Message.html">
P.S. Już wiem co było przyczyną trudności we wklejeniu filtra bezpośrednio ze strony WWW. Okazuje się, że nazwa filtru tak kopiowanego i wklejanego nie może zawierać polskich znaków, zapewne chodzi o literę "ą" (było "Zapis załączników", poprawiłem na "Zapis zalacznikow").