heja
Pozwolę sobie trochę odświeżyć suchara i zapytać o aktualizację w tym temacie - dot. the bat 10 pro.
W licencji mamy:
2b. The Bat! Professional Edition. In the event You purchase a Registered License for The Bat! Professional Edition, Your Registered License provides you with the ability to use The Bat! for both commercial and non-commercial uses and to install The Bat! on one device per Licensed User. Though your Registered License for The Bat! Professional Edition provides you with the ability to install a copy of The Bat! on multiple devices, you may use only one copy of The Bat! per Licensed User at a time.
I teraz mam kilka pytań o to użytkowanie na różnych komputerach 1 licencji /oczywiście tak, aby być zgodnym z licencją/:
1. Mam 3 komputery: 1 stacjonarny w firmie, 1 stacjonarny w domu i laptop. Rozumiem, że zgodnie z powyższym mogę mieć zainstalowany program na każdym z nich, ale tak aby w danym czasie mieć włączony program tylko na jednym z nich ?
2. Czy aby użyć program na innym komputerze, to na tym pierwszym muszę się w jakiś sposób wylogować, zwolnić licencję lub cokolwiek innego ?
3. Mając wersję pro mam voyagera. Czy w takim razie mogę mieć the bata na jednym kompie a na drugim voyagera ?
a. I czy wtedy mogę ich używać jednocześnie czy i tak tylko jednego w danym czasie ?
4. Powyższy fragment licencji pochodzi ze strony ritlabs, który jest opisany jako licencja dla wersji 9, ale rozumiem, że dot. to pewnie też v10 ? https://www.ritlabs.com/en/products/thebat/licence.php